Arkiv

Den uppdaterade ställningen för Svenska Cupen 2020 ger att SWE 7 Karlsson / Nordblom har säkrat en topplacering, men längre ner i listan är spänningen stor och många båtar ligger nära eller på delad placering inför SM som hålls på Baggensfjärden i helgen (12-13 september) i BooSS regi.

Fredrik Karlsson och Niklas Nordblom sliter i hårda förhållanden under Archipelago Raid 2020. Foto: Malcolm Hanes
Foto: Malcolm Hanes

Poängställningen beräknas per båt/segelnummer, även om båten har olika besättningar vid olika race. Poängresultatet för flerdagars race är placering gånger antal dagar. Fetmarkerat resultat i tabellen betyder att båten i fråga inte deltagit i racet och därmed fått högsta möjliga poäng. Lägsta sammanräknade poäng är vinnande.

Följande tre race som ingår i cupen återstår fortfarande att segla:
– SM (som traditionsenligt räknas dubbelt, dvs 2 dagar * 2)
– Lidingö Runt
– DM/LJS

Svenska Cupen inför Olympiska

Ställningen i cupen inför olympiska. Tätt i toppen med delad första plats för Niklas Nordblom, Leff Dahl och Johan Fischer på 60 poäng, följda av Oscar Wersäll och Olle Berensson på 57 poäng och Fredrik Karlsson på 56 poäng.

Svenska Cupen inför SM/NM

Här är den aktuella ställningen i Svenska F18 Cupen inför SM/NM. Fyra deltävlingar (Vårrullen, Raid Revenge, Sandhamn Open och Agio Midnight Sun Raid) av totalt sex har genomförts. Tabellen toppas av Johan Fischer och Leif Dahl på delad första plats med 38 poäng, tätt följda av mannen som vunnit samtliga race han har ställt upp i under säsongen: Niklas Nordblom på 36 poäng.