Luleå med omnejd

Vi har nog Sveriges mest stadsnära träningsvatten, Södra Stadsfjärden där vi har fasta märken bara 100 meter ut från Luleå centrum. En mycket fin innerfjärd som lämpar sig perfekt för både erfarna och nya seglare. Fjärden ligger i mynningen av Luleå älv så vi seglar i rent sötvatten. Havet ligger runt knuten och på en kvart är man ute på den mer busiga Germandöfjärden.

Luleås F18-fleet och håller till på Granuddens båthamn i Luleå Segelsällskaps jolleanläggning där vi samlas med samsas klubbens laser och optimistseglare. Här har vi skyddad uppläggning, ramp, flytbryggor och tillgång till motorbåt och en varm bastu när man kommer i land. Jollestugan är samlingsplatsen vid seglarskolor möten etc sen har den huserat ett antal gästande F18-seglare vid några tillfällen också. Granudden ligger bara minuter från centrum med bil eller cykel, det går också att ta sig dig med kollektivtrafik.

Vi tränar frekvent och koordinerar våra träningstillfällen via facebooksidan ”Flerskrovsseglare i Luleå”. På onsdagar har klubben sk poängseglingar och F18 är sedan några år största klassen.

Raidintresset är stort och vid våra kompisraider är det fler deltagande än vid kappseglingarna. Vårt flaggskepp bland evenemang har under ett antal år nu varit Agio Midnight Sun Raid.

Luleå har ofta 2-3 deltagande båtar vid SM och ibland även vid VM.

Kontaktperson: Joakim Wiklund rorsman Agio Red, C2
070-697 52 51
Joakim.wiklund@agio.se

jwiklundf18